Videoneuvottelu älypuhelimella ja tabletilla

 

Videoneuvottelu älypuhelimella ja tabletilla

Voit osallistua kokouksiin, katsella jaettua aineistoa sekä kutsua muita mukaan tämän päivän Android ja iOS -pohjaisilla älypuhelimilla ja tableteilla. Ilmaiset sovellukset tähän löytyvät valmistajien omista sovelluskaupoista ladattaviksi.

Uusimman polven älypuhelimet ja tabletit kykenevät videokokouksissa jo käytännössä lähes samaan kuin tyypillinen pari vuotta vanha kannettava tietokone. Tekninen kuilu mobiililaitteiden ja tietokoneiden välillä kapenee nopeasti, ja odotettavissa onkin niiden sulautuminen käytännössä samaksi asiaksi, vain eri koko-, muoto- ja ominaisuuseroin. Jo nyt on täysin mahdollista tehdä ns. tien päällä vaativiakin videokokouksia niin kauan kun käytettävissä on riittävän nopea (minimi 3G-taso, suositus 4G) verkkoyhteys ja uusimman sukupolven Android- tai Apple-laite.

Hyvin suunnitellut sovellusohjelmat tekevät esimerkiksi Avayan ja Vidyon ratkaisuista helppoja ja mukavia käyttää, missä päin maailmaa sitten liikutkin.

Kokouskutsun lähettäminen
Neuvotteluun liittyminen
Aineiston jakaminen
Aineiston kommentointi
Pöytämikrofoni ja mobiililaite
Iso näyttö mobiililaiteen yhteydessä

Kokouskutsun lähettäminen mobiililaitteella

Kokouskutsun lähettäminen voi tapahtua sähköpostilla tai tekstiviestinä. Kutsun saanut klikkaa kutsussa olevaa linkkiä, minkä jälkeen tämän puhelin asentaa itseensä yhteysohjelman (ellei se ole jo asennettuna).

Kokoukseen liittyminen mobiililaitteella

Kokoukseen osallistuminen mobiililaitteella on yhtä helppoa kuin tietokoneella tai kokoushuoneessa. Ilmaiseksi ladattavat sovellukset iOS:lle eli Applen laitteille, sekä Android-sovellukset mahdollistavat monenlaiset toiminnot kokouksen aikana.

Aineiston katselu ja selailu.

Voit selata jaettuja materiaaleja. Tämä mahdollistaa keskustelussa helpon tavan tutustua tulevaan puheenaiheeseen jo hyvissä ajoin, tai palaamiseen aiemmin esitettyyn aineistoon esimerkiksi selvennyksiä tai uusia ideoita varten.

Aineiston katselu ja selailu

Aineiston katselu ja selailu

Aineiston jakaminen ja kommentointi.

Kuvakaappaukset jaetusta aineistosta voidaan jakaa uudelleen, muokata esim. piirtämällä niiden päälle, tallentaa muokattuina sekä lähettää muille osallistujille sähköpostilla.

Aineiston kommentointi videoneuvottelussa

Aineiston kommentointi

Kaiutinmikrofoni ja mobiililaite

Hyvälaatuinen kaiutinmikrofoni mobiililaitteeseen liitettynä tuottaa yhtä hyvän äänenlaadun kuin tietokoneen tai huonelaitteen käyttö. Tällöin monta henkilöä voi osallistua kokoukseen samassa huoneessa.

Kaiutinmikrofoni ja mobiililaite

Kaiutinmikrofoni ja mobiililaite